Anne Maries hagestueputer.

Jeg har brukt mye stoff, tråd og tid på å sy mer nyttige småsaker. Handlenett (bruk mindre plast!), sminkepunger, mapper med innsyn, evighetsskjerf.....

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tilbringe så mye tid ved symaskinen, men jeg ser at det har blitt mange lange netter, for ikke å si tidlige morgener der. Det er slik at når jeg er i gang med et sømarbeid er det utrolig vanskelig, for ikke å si umulig å legge det fra meg og gå til sengs, så lenge det ikke er ferdig sydd.

Jeg sydde tre puter til Anne Maries hagestue i et fint, delikat sommerfuglstoff. BIldet på FB resulterte i en bestilling på 4 til fra en annen venninne. En brødkurv  i gave til jul resulterte i at jeg fikk en bestilling på en påskekurtv også, og da jeg hadde vært smart og sydd 6 kuvertbrikker, ble de solgt i samme slengen. Bilder av toalettpunger og innsynsmapper resulterte i salg av 2 stykker. Nei, inntektene står ikke på noen måte i stil til investeringene, men jeg hygger meg jo veldig med å sy disse tingene, så jeg får skrive det på hyggekontoen, ikke på bankkontoen.  Men jeg håper jo at folk som trenger noen små gaver vil spørre meg om å lage noe - å tjene penger på hobbyen gjør den bare enda triveligere.

Søm er digg!

Jeg ser at det er altfor lenge siden jeg har oppdatert denne siden - det er liksom så enkelt å slenge ut bilder og en liten tekst på Facebook. Men den dagen jeg sitter på gamlehjemmet og får lyst til å kikke litt på hva jeg har prestert her i livet, tror jeg nok at jeg vil ha større glede av å se det på en ordentlig hjemmeside; ikke bare blant en million andre innlegg på FB. Så jeg får ta meg sammen og prøve å oppsummere litt.

Jeg liker jo godt å lage litt mindre gjenstander; ting som folk kan ha nytte og glede av. Det er noe med de store quiltene (selv om jeg aldri har laget noen spesielt store) - det er ganske mye fuss med å gjøre dem helt ferdig her hjemme med liten plass og mangel på ordentlig quilteutstyr. Nei, da er det mye morsommere å svinge opp noe som kan gis bort eller loddes ut, og som det ikke tar flere uker å produsere.

Forresten er jeg litt uvenner med symaskinen min - den knalldyre dere vet, som jeg bare har hatt i ca 1,5 år. Den er nemlig ganske lunefull! Den har en flott funksjon der jeg bare kan trykke på en knapp, og så festes tråden og kuttes av helt inne ved stoffet. Det er bare det at den g j ø r  i k k e  det!!!! Og nå er det tredje gang den har behov for service på grunn av dette og andre småting som jeg ikke er fornøyd med. Trådspenningen skal stille seg inn automatisk. hvorfor blir da sømmen pen på vrangen og vinglete på forsiden??? Men jeg tråkker på pedalen og gir meg ikke...

Det ble ganske mange bordløpere og kuvertbrikker før jul i 2018,- de fleste ville jo ha 6 kuvertbrikker, og da antallet begynte å nærme seg 24 kjente jeg at det var nok. Samtidig ville også mange ha juleløpere, og da den 6. var under produksjon, kjente jeg kvalmen stige. Ikke  misforstå meg - jeg synes det er fantastisk hyggelig at andre liker deg jeg lager og gjerne vil ha det på sine egne bord! Men jeg var litt for sent ute med å vise det jeg laget, og dermed fikk jeg et tidspress på meg som ble litt tøft.  Det ble ganske mange sene nattetimer utav dette før alle produktene var ferdige, det må jeg innrømme. Alle tror at jeg synes det er helt naturlig å sitte og sy klokka 4 om morgenen - jeg synes egentlig ikke det, men det er noe med det å forlate et arbeid som man er i farta med å lage - det er ikke alltid så lett. Og i mørket høst og vinter (både dag og natt) blir det gjerne til at timene bare går uten at jeg legger merke til hva klokken er, fordi det hele tiden er litt dunkelt og grått ute.

Lunsjposer

Å sy quilter på en hjemmesymaskin er tungt arbeid. Det er greit nok å sy de blokkene man setter sammen til forstykket, men i det øyeblikket det skal quiltes i tre lag, blir det uhyre trangt inne under maskinarmen. Mange sender bort teppene for å få dem maskinquiltet på longarm-maskiner, men hittil har jeg ikke gort det. Er fristet til å gjøre det med et par uferdige quilter jeg har liggende... Det koster riktignok en del men det er ikke spesielt morsomt å ha tre-fire uferdige tepper liggende i hylla heller, så vi får se.

Jeg har i stedet spesialisert meg på å sy enkle toalettmapper og sminkepunger, og de har blitt kjempepopulære. Jeg har valgt ut de vakreste stoffene jeg har, glidelåser i glade farger, laget design som jeg quiltet mappene med, og snart hadde jeg bestilling på hele 13 stykker av det ene designet. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg var ganske lei da jeg var ferdig med den siste.

Noe av det mest nyttige jeg har laget, er lunsjposer. Det er formsydde poser med vannavstøtende for, slik at man uten problemer kan transportere potensielt fuktige ting i vesken sin. Kjempefin til frukt, for eksempel.

Trøste og bære!

Jeg er alltid på utkikk etter nye ting som kan syes uten at det tar altfor lang tid. Jeg liker å se resultatene av arbeidet mitt fort; er ikke typen til å bruke flere uker på et prosjekt, da går jeg lei og sjansen er stor for at ingen ting blir gjort helt ferdig før jeg starter på noe nytt og mer fengende.

I fjor høst gikk jeg på kurs hos Asker og Bærum Symaskinsenter og lærte å sy et kjekt lite nett med lommer både utenpå og inni. Etterpå har jeg sydd et med julestoff til meg selv og ett av sommerfuglstoff til en bekjent med papillon. Praktisk med en slik lomme utenpå til nøklene, som ellers alltid ligger i bunnen av vesken, under melk, brød og pålegg når man kommer hjem. Lommen vises ikke på bildet; den ligger i den skrå delen nederst på nettet.

Det har også vist seg at store, gode handlenett slår godt an. Jeg har laget flere, både til fødselsdager og utlodning. Hva som går opp i et slikt nett er helt utrolig. Samtidig bruker jeg ikke lenger plastposer når jeg kjøper frukt, tomater, poteter og lignende. Hos Meny får man kjøpt en 3-pakning med nylonposer med snørelukking. De ligger fast i bilen og i handlenettet, og i stedet for å frakte tomatene i en plastpose som umiddelbart kastes når jeg kommer hjem, plukker jeg dem i en slik pose som jeg så kan bruke om igjen og om igjen og.... Bare å skylle den opp hvis den blir litt tilsølt, og så rett ned i handlenettet igjen.