I dag måtte jeg en tur til Strømmen for å hente litt spa-produkter til gutta mine, og tenkte at på veien hjem kunne jeg lufte dem og ta noen cacher i samme slengen. Jeg klarte ikke å finne ut helt hva det het der, så bilens GPS var ikke til noen hjelp. Men så oppdaget jeg at Lørenskog kirke ikke lå så langt unna, og dit kunne GPS'en lede meg trygt. Der, på en høyde ovenfor kirken var det også en cache jeg ikke hadde logget; den het "Holy Spring". Bak dette cachenavnet skjuler det seg et oppkomme med det mer norsk-klingende navnet "Olavskilden". Det ligger et sagn fra 1200-tallet bakom, om den hedenske guden Tor som i et anfall av sinne kastet hammeren Mjølner mot den kristne kirken man var i ferd med å bygge for de ca 200 sjelene som den gang bodde i Lørenskog. Men kraften til landets største helgen Olav den Hellige var mye større; han gjorde slik at hammeren tok en ny retning og traff berget her. Der hammeren traff, sprang det fram en kilde som selvsagt fikk navnet Olavskilden. Sagnet kan man vel kanskje ta med en klype salt, men det er i alle fall et faktum at denne kilden aldri har gått tørr, selv ikke under lange tørkeperioder. Så får an tro hva man vil. Fint var det der i alle fall, og cachen ble funnet.

Derfra gikk turen til Sørlihavna sykkelpark, som egentlig var starten for turen min. Det er en stor, fin utfartsparkering, og derfra kan man gå to trailer: "Elveparken" #1 - #8 på den ene siden av Rv. 352 og en lang rad med cacher i motsatt retning langs Losby-elva. Jeg har vært der før og tatt de fleste, men det gjensto 4 cacher som var en passende luftetur for både meg og geohundene. Mange turgåere, mange syklister (som stort sett ikke skremte vannet av fotgjengerne, honnør til dem!) og mange hunder - litt for mange av dem i løs dressur og med svært varierende grad av innkallingsevne. Mine tre små gikk prydelig i bånd og satt pent bundet til hvert sitt tre når jeg trengte litt tid på å lete etter cachene. Siste cache lå ved en sti som gikk på motsatt side av Losbyelva, men der var broen stengt, gitt! Cachen lå rett før broen, men deretter var det bare å snu og gå tilbake samme vei som vi kom. Ingen forklaring på hvorfor det var stengt, bare et forbudsskilt. Kanskje "husdyr på beite" hadde vært en grei tilleggsforklaring på skiltet?

En fin liten tur under svart himmel (begynner å bli vant til det nå...), og tre fornøyde hunder som resultat sammen med til sammen 5 nye cacher. Denne turen anbefales!

Olavskilden